Voice Assistants

Voice Assistants helpen jou om verbale gesprekken te voeren met de apparaten om je heen. Je vindt ze in je telefoon, denk bijvoorbeeld aan Siri van IOS of Google Assistant voor Android toestellen, maar in je huis zijn ze ook aanwezig (Google Home & Amazon Echo). Deze Voice Assistants gaan in de toekomst in nog veel meer digitale apparatuur worden verwerkt. Je kunt ze vragen om de tijd of om het weer, maar je kunt ze ook handelingen laten uitvoeren zoals het verhogen van het volume op je speakers, of het online bestellen van een product.

Voice inzetten voor merken

Google Assistant en Amazon Alexa hebben een aantal standaard commando’s in hun systeem staan. Zo kun je ze vragen naar het laatste nieuws, naar een overzicht van de afspraken in je agenda, of je kunt ze bevelen muziek af te spelen. Deze platformen bieden echter ook de mogelijkheid om zelf dialogen te ontwikkelen. Deze dialogen kunnen vervolgens door de gebruiker op verschillende hardware worden geïnitieerd. Dit kan je telefoon zijn, een Google Home, je hoofdtelefoon of zelfs je auto.

Waarom Voice Assistants

Communiceren met Voice Assistants speelt in op de primaire behoefte van de mens voor persoonlijke interactie. Het hebben van interactie met een apparaat door hier simpelweg tegen te spreken, creëert een persoonlijke connectie. Het is als het hebben van een digitale vriend die je helpt bij je dagelijkse handelingen en het leven zo een beetje makkelijker maakt (Ipsos).  

Bronnen:
Toekomst Voice Assistants Nederland door Ipsos
Onderzoek ABN naar kansen van Voice-assisted shopping

Adoptie smart speakers in Nederland

Vanaf 24 oktober (2018) is de slimme speaker van Google beschikbaar in Nederland. Op dit moment heeft 1 op de 3  Nederlanders heeft er wel eens over gelezen of gehoord. Er valt op dit gebied dus bijzonder veel te winnen.

Voice is geen hype

  • Bij 3D tv’s, QR codes en Segways daalde het gebruik sterk na de initiële groei in aanschaf. Deze technologie bleken geen blijvend recept voor succes.
  • Bij Smart Speakers stijgt het gebruik juist, ook na de initiële groei. Slechts 4% van de gebruikers geeft aan het device minder te gebruiken.
  • Ook gebruikers van Voice Assistants in mobiele telefoons (Siri, Google Assistant) geven aan dat ze vaker interacteren (38%). Slechts 11% geeft aan de assistent minder te gebruiken. Kortom: voice is here to stay!

Waarom investeren in Voice?

Be where your customer is

De rol van merken is in de loop der jaren niet veranderd. Merken dienen, net zoals vijftig jaar geleden, zichtbaarheid voor hun product of dienst te genereren om interesse en merkvoorkeur te creëren. De filosofie van het bereiken van je klanten op de juiste plaats en het juiste moment met de juiste boodschap is onveranderd gebleven. De kanalen waarmee jij als merk je doelgroep bereikt, hebben echter wel een grote ontwikkeling doorgemaakt. Door de komst van het internet is er niet langer sprake van eenzijdige communicatie van merk richting klant, maar heeft de klant op haar beurt nu ook de mogelijkheid haar input met een merk te delen. Door te communiceren met Voice Assistants gaat wordt deze trend alleen maar sterker: Voice zet de consument in een leidende positie. De consument stelt simpelweg een vraag en verwacht hierop een passend antwoord.

Waarom juist nu instappen?

De verwachtingen van de consument binnen het Voice-domein zijn nu nog laag. Als Voice straks echter gemeengoed is, wordt verwacht dat je ook via dit kanaal met je doelgroep kunt communiceren. Het is daarom van belang om op tijd bij deze ontwikkeling in te springen. Je kunt je vandaag voorbereiden op de wereld van morgen. Zoals de befaamde computerwetenschapper Butler Lampson tenslotte ooit treffend zei: “Elke technologie die over 10 jaar een significante impact zal hebben, is minstens 10 jaar oud.”

Voor Nederland kunnen we stellen dat de ontwikkeling van het Voice-domein nog jong is, het is nog dus vroeg. We kunnen echter ook zeggen: “je bent nog op tijd.” Dit is hét moment om te beginnen met verkennen, zonder dat daar grote risico’s aan vast zitten. Dit is het moment waarop je als merk leert hoe je met dit kanaal kunt omgaan zodat jij straks, als de tijd rijp is, je weg binnen dit domein makkelijk kunt vinden.

Klaar om aan de slag te gaan?

Ontdek wat Conversation Wizards voor jou kan betekenen