Ons intake proces

Tijdens de intake bepalen we samen de doelstellingen van de conversatie en checken we welke data er reeds beschikbaar is. Op basis van deze data kunnen we vervolgens bepalen welke interacties van belang zijn voor de dialoog met jouw klant.

Platform bepalen

Op basis van de uitkomsten van de intake bepalen we samen welke service van Conversation Wizards het beste aansluit bij jouw behoefte. Kiezen we voor de geautomatiseerde service van DialogFlow of volledige integratie met ons Conversation Platform?

Conversation flow & Tone of Voice

Iedere dialoog tussen bedrijf en klant is uniek, voice en chat is hierbij geen uitzondering. Daarom zoeken we samen naar de juiste tone of voice in de gesprekken. We spelen, op basis van jouw gekoppelde data, in op het unieke karakter van jouw conversatie en passen de building blocks aan om zo een gepersonaliseerde conversatie te kunnen voeren.

Live gang

Als alles gereed is kunnen we van start! We rollen alle gecreëerde dialogen uit en gaan over van planning op realisatie.

Gebruik realiseren

Nu de dialogen beschikbaar zijn dienen we er samen voor te zorgen dat de klant weet dat hij met je interacteren. Met onze ruime ervaring in het creëren van online awareness en activatie, zijn wij in staat optimale zichtbaar voor jou te genereren. We stellen digitale mediastrategie op en rollen deze uit voor de lancering van jouw conversatie.

Dashboard & Optimalisatie

Nu de conversatie live staat en de dialogen worden gevoerd kunnen we de resultaten analyseren en de flow van jouw gesprekken optimaliseren. Dit is een voortdurend proces waarmee de beleving van jouw gebruikers constant wordt verbeterd.

Klaar om aan de slag te gaan?

Ontdek wat Conversation Wizards voor jou kan betekenen